З корупцією боротися неможливо, треба створити умови, щоб її не було, – Данілов

Київ. 20 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – З корупцією боротися неможливо, необхідно створити умови, щоб її не було, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Коли хтось каже, що з корупцією треба боротися, це величезна помилка, тому що ви не можете з нею боротися. Це неможливо. Ви маєте створити такі умови, щоб вона була неможливою. Чим більше боретесь, тим більше її укріпляєте. Зробіть такі умови, коли вона буде неможливою, тоді це питання зніметься з порядку денного”, – сказав Данілов.

Такі умови, за його словами, є у Данії.

“Я вважаю її взірцем побудови такого суспільства. Там, де максимально певною мірою відображена та справедливість устрою, до якої нам дуже хотілося би рухатись”, – зазначив він.

“Інша річ, що після цього вам буде дуже складно жити. Це треба так само розуміти і мати на увазі. Чому? Тому що кожна людина має відповідати за себе самостійно. От те, що є в Данії, – кожна людина відповідає за себе самостійно. А ми живемо ще ж “пострадянскому” такому синдромі, що держава має про нас дбати, а ми маємо постійно її запитувати”, – додав секретар РНБО.

Відповідаючи на запитання про причини запровадження Радою національної безпеки і оборони санкцій щодо українського сегмента грального бізнесу, Данілов наголосив: “Із державою треба поводитися з повагою, сплачувати податки”.

“Коли подивилися, скільки було сплачено податків минулого року, що там взагалі відбувається, для нас це був виклик. Було з нашого боку попередження, одне, друге, третє, що “хлопці, приведіть усе у відповідність”. Я думаю, що наразі буде ухвалено рішення на законодавчому рівні, для того щоб зробити цю процедуру… слово “прозорою” мені не зовсім подобається, тому що воно було спаплюжено у свій час”, – сказав він.

Повний текст інтерв’ю буде розміщено на сайті агентства “Інтерфакс-Україна”.

administrator

Related Articles