Гендиректор TikTok має намір заявити, що соцмережа не передавала владі КНР даних про користувачів зі США – ЗМІ

Вашингтон. 23 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Генеральний директор TikTok Шоу Цзи Чу у виступі перед комітетом палати представників з енергетики і торгівлі в четвер планує заявити, що ByteDance, якій належить соцмережа, “не є агентом Китаю”, пише The Hill.

“TikTok ніколи не ділився і не отримував запиту на передання користувацьких даних США китайському уряду. І TikTok не задовольнив би такого прохання, якби його коли-небудь було зроблено. Дозвольте мені заявити: ByteDance не є агентом Китаю або будь-якої іншої країни”, – наводить газета підготовлену стенограму виступу Шоу Цзи Чу.

За його словами, думка про те, що приналежність соцмережі компанії ByteDance, що базується в Китаї, зобов’язує її ділитися інформацією про користувачів США з урядом КНР, не відповідає дійсності.

“Я розумію, що є побоювання, пов’язані з помилковим уявленням про те, що корпоративна структура TikTok робить його зобов’язаним китайському уряду або що він ділиться інформацією про користувачів зі США з китайським урядом. Це категорично не відповідає дійсності”, – заявить гендиректор TikTok.

Він наголосить, зазначає газета, що TikTok очолює виконавча команда, що базується в США та Сінгапурі й що у компанії є офіси по всьому світу.

Шоу Цзи Чу також візьме на себе зобов’язання зробити безпеку користувачів соцмережі, особливо молоді, головним пріоритетом, захистити дані користувачів у США від несанкціонованого доступу ззовні, а також заохочувати свободу вираження думок, на яку не впливає жоден уряд.

Минулого тижня видання The Hill повідомляло, що адміністрація американського президента Джо Байдена вимагає, щоб китайські власники соцмережі TikTok продали свої частки, інакше застосунок можуть заборонити у США. Уточнюється, що таку вимогу висунув комітет Мінфіну з іноземних інвестицій у Сполучених Штатах (CFIUS).

Наприкінці минулого року Конгрес США схвалив законопроєкт, що забороняє використання соцмережі TikTok на телефонах і електронних пристроях федерального уряду.

У лютому Білий дім надав усім федеральним агентствам 30 днів на те, щоб видалити TikTok з усіх урядових електронних пристроїв.

У свою чергу американські законодавці планують розглянути законопроєкт, який дасть змогу президенту Сполучених Штатів зовсім заборонити застосунок.

Загалом тринадцять штатів США вже вжили заходів проти TikTok, який належить компанії ByteDance, що базується в Китаї.

На думку американської влади, уряд КНР може використовувати китайський застосунок для збору даних американських користувачів.

Додаток TikTok налічує понад 100 млн користувачів у США.

administrator

Related Articles