Темп операцій навколо Бахмута сповільнюється, окупанти можуть спробувати розпочати наступ на інших напрямках – ISW

Київ. 23 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Темп російських операцій навколо м. Бахмут Донецької області, схоже, сповільнюється на тлі західних повідомлень про те, що російські сили можуть спробувати розпочати наступальні дії на інших напрямках, повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 22 березня.

“Російські сили домоглися додаткових незначних успіхів у південній частині Бахмута, а українські сили провели контратаки на південно-західній і північно-західній околицях міста 21 і 22 березня… Наразі російські сили збільшують темп наступальних операцій навколо Авдіївки, прагнучи оточити населений пункт, і можливо, що російські сили роблять це завдяки операціям навколо Бахмута та наступу навколо Вугледара, що застопорився”, – ідеться у зведенні.

ISW повідомляє про перенаправлення підрозділів, які прямували в район Вугледара, на авдіївський напрямок.

“ISW продовжує оцінювати, що російські успіхи можуть спонукати українські сили відступити з Бахмута та/або Авдіївки, хоча наразі ні те, ні інше не видається ймовірним. Російські сили можуть вирішити розпочати або активізувати наступальні операції на нових напрямках, але ці операції, найімовірніше, не принесуть відчутних результатів, оскільки загальний весняний наступ російських військ наближається до кульмінації”, – ідеться в повідомленні.

За даними аналітиків, у середу окупанти провели обмежені наземні атаки вздовж лінії Сватове – Кремінна в Луганській області, а українські сили продовжують зачищати територію на східному (лівому) березі Дніпра.

Повідомляється, що Кремль продовжував гібридні кампанії із призову резервістів і криптомобілізації з метою залучення росіян на контрактну службу.

Джерело: https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-march-22-2023

administrator

Related Articles