Долар США зростає до євро та фунта через падіння цін акцій банків Європи

Лондон. 24 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Курс американського долара зростає до євро та фунта стерлінгів у п’ятницю на тлі нової хвилі побоювань щодо крихкості банківської галузі Європи та США.

Котирування акцій найбільшого німецького банку Deutsche Bank падають більш ніж на 13% під час торгів у Франкфурті. Папір UBS, який погодився купити проблемного конкурента Credit Suisse, подешевшав майже на 6% на Швейцарській біржі.

Інвестори занепокоєні тим, що найсерйозніших проблем, що вразили сектор після фінансової кризи 2008 року, ще не вирішено. Крім того, за даними американських ЗМІ, міністерство юстиції США проводить розслідування щодо того, чи допомагали UBS та Credit Suisse російським олігархам ухилятися від санкцій.

У цій ситуації трейдери вважають за краще йти в безпечніші активи, до яких належать золото та єна, зазначає валютний аналітик OCBC Крістофер Вонг.

Євро торгується вдень близько $1,0749 проти $1,0833 за підсумками минулої сесії.

Вартість єдиної європейської валюти перебуває зараз на рівні 139,85 єни порівняно зі 141,75 єни у четвер. Курс долара становить 130,15 єни проти 130,85 єни на кінець попереднього торговельного дня.

Індекс DXY, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, злетів на 0,6% після падіння до семимісячного мінімуму на день раніше. Індикатор WSJ Dollar, який відстежує динаміку курсу долара щодо 16 валют, збільшився на 0,46%.

Фунт стерлінгів зранку торгується на рівні $1,2216 порівняно з $1,2287 у попередній торговий день. Курс євро перебуває на рівні 0,8797 фунта проти 0,8818 фунта попереднього дня.

administrator

Related Articles