Інвестори розраховують на стійке ралі золота найближчими тижнями

Київ. 27 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Інвестори очікують стабільного зростання цін на золото найближчими тижнями, пише Financial Times із посиланням на дані ринку деривативів на дорогоцінний метал.

Cпотові ціни на метал оновили 12-місячний максимум минулого тижня, досягнувши $2 тис. за унцію на тлі підвищеного попиту на захисні активи та сподівань на завершення циклу підйому ставок Федрезерву. Однак потім котирування відступили з пікових значень до позначок на рівні $1950 за унцію.

Активність на ринках опціонів, ф’ючерсів та паїв біржових фондів, пов’язаних із золотом, свідчить про оптимізм трейдерів, зазначає голова відділу сировинних товарів Citigroup у Північній Америці Аакаш Доші. Ці інструменти зазвичай вказують на майбутню динаміку цін.

“Головним каталізатором став стрес у секторі американських регіональних банків, – заявив Доші. – Зараз на ринку активні практично лише покупці”.

“Якщо цикл підйому ставок закінчився, (золото – ІФ-У) має потенціал до подальшого значного зростання”, – сказала аналітик Standard Chartered Сукі Купер.

У березні біржові фонди, які інвестують у золото, вперше за 10 місяців зафіксують чистий приплив капіталу, очікує FT.

Котирування квітневих ф’ючерсів на золото на біржі Comex до 12.46 кв знизилися на 1,7%, до $1950,7 за унцію.

administrator

Related Articles