Кабмін дозволив студентам-медикам складати кваліфікаційний іспит "КРОК" за кордоном

Київ. 28 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів України дозволив студентам-медикам складати кваліфікаційний іспит “КРОК” за кордоном.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

Зокрема, внесено зміни до порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань “22 Охорона здоров’я”.

Передбачено право іноземних та вітчизняних здобувачів, які в умовах воєнного стану навчаються за спеціальностями галузі знань “Охорона здоров’я” та перебувають поза межами території України, обирати місце складання іспиту “КРОК” та іспиту з англійської мови фахового спрямування поза межами території України за місцем їх постійного проживання/перебування.

Визначено, що зазначені іспити за межами території України передбачається проводити в центрах сертифікаційного тестування, що мають відповідний світовий досвід у сфері проведення тестування, які визначатиме Центр тестування Міністерства охорони здоров’я України.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/1972

administrator

Related Articles