Micron отримав рекордний збиток у II фінкварталі, скоротив виторг більш ніж удвічі

Київ. 29 березня. Американський виробник чипів пам’яті Micron Technology завершив другий фінансовий квартал 2023 року з рекордним чистим збитком і скоротив виторг більш ніж удвічі в річному зіставленні, свідчать дані пресрелізу та презентації компанії.

За підсумками фінкварталу, що завершився 2 березня, чисті збитки становили $2,31 млрд, або $2,12 на акцію, проти чистого прибутку в розмірі $2,26 млрд, або $2,00, роком раніше. За даними FactSet, це найбільший квартальний збиток в історії компанії.

Скоригований збиток (non-GAAP) становив $1,91 на акцію проти $0,67 на акцію, які очікували опитані FactSet аналітики.

Виторг скоротився до $3,69 млрд з $7,79 млрд роком раніше. Аналітики прогнозували $3,71 млрд.

Micron списала вартість запасів на $1,43 млрд у другому фінкварталі, а чисті капітальні вкладення становили $2,16 млрд.

Компанія зазнає труднощів у зв’язку з погіршенням кон’юнктури на ринку чипів пам’яті та зниженням попиту на персональні комп’ютери, смартфони та хмарні сервери, зазначає MarketWatch.

Проте генеральний директор Micron Санджай Мехротра очікує на переход до поступового зростання виторгу в найближчі квартали. У третьому фінкварталі виробник розраховує отримати виторг у розмірі $3,5-3,9 млрд.

Компанія також прогнозує, що цього року чисельність її персоналу знизиться на 15% в результаті відтоку робочої сили і скорочення штату, що практично завершилося. У попередньому фінкварталі повідомлялося про плани скоротити 10% працівників.

Акції Micron на попередніх торгах у середу дорожчають на 2,7%.

administrator

Related Articles