Кабмін України затвердив план заходів щодо реалізації Стратегії інформаційної безпеки до 2025 року

Київ. 30 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо реалізації Стратегії інформаційної безпеки до 2025 року, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

“Основною метою акта є забезпечення імплементації завдань, визначених Стратегією інформаційної безпеки, шляхом виконання плану заходів з її реалізації, які спрямовані на забезпечення інформаційної безпеки України”, – ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що реалізація плану протидії дезінформації та інформаційним операціям, насамперед держави-агресора, спрямованим, зокрема, на ліквідацію незалежності України, повалення конституційного ладу, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання національної, міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі та ненависті, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Також план сприятиме: забезпеченню всебічного розвитку української культури та утвердженню української громадянської ідентичності; підвищенню рівня медіакультури та медіаграмотності суспільства; забезпеченню дотримання прав людини на збирання, зберігання, використання і поширення інформації, свободу вираження своїх поглядів і переконань, захист приватного життя, доступ до об’єктивної та достовірної інформації; інформаційній реінтеграції громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях та на прилеглих до них територіях України; інформаційній реінтеграції громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях та на прилеглих до них територіях України; до загальноукраїнського інформаційного простору, а також відновлення їхнього права на інформацію, що дає їм змогу підтримувати зв’язок з Україною; створенню ефективної системи стратегічних комунікацій; розвитку інформаційного суспільства та підвищенню рівня культури діалогу.

administrator

Related Articles