Кабмін розширив програму грантів єРобота напрямами для ветеранського бізнесу – Шмигаль

Київ. 30 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів України розширив програму безповоротних грантів єРобота окремими напрямами для ветеранського бізнесу, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Сьогодні уряд ухвалює постанову про розширення програми безповоротних грантів єРобота, яка міститиме окремі напрями саме для ветеранського бізнесу”, – сказав Шмигаль на засіданні уряду в четвер.

Перший напрям – 250 тис. грн гранту ветеран зможе отримати на власний бізнес у разі створення в цьому бізнесі щонайменше одного робочого місця.

Другий напрям – 500 тис. грн гранту зможе отримати член сім’ї учасника бойових дій у разі створення в новому бізнесі щонайменше двох робочих місць.

“Співфінансування за цією програмою буде 70 на 30. Тобто 70% вносить держава, 30% мають бути власні кошти нового підприємця”, – заявив прем’єр.

Третій напрям – 1 млн грн гранту – зможе отримати учасник бойових дій, якщо він до цього вже був підприємцем і щонайменше 3 роки був зареєстрований як фізична особа-підприємець.

“Головна умова для цього гранту – це створити від чотирьох робочих місць, із яких щонайменше два передбачені для ветеранів або осіб з інвалідністю внаслідок війни. Тут так само, як і в другій програмі, співфінансування буде 70 на 30.

Усі заявки на гранти прийматимуться через “Дію”. Усе буде просто, зрозуміло і зручно”, – розповів Шмигаль.

administrator

Related Articles