ВАКС оголосив у розшук нардепа Шахова, обвинуваченого в недекларуванні майна на 88 млн грн

Київ. 31 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Вищий антикорупційний суд (ВАКС) за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у п’ятницю оголосив у розшук народного депутата, який переховується від суду. Організацію розшуку доручено прокурору САП.

“Так, указаний нардеп неодноразово без поважних причин не з’являвся у судові засідання. 22 листопада 2022 року ВАКС зобов’язував указану особу сплатити понад 5 тис. грн штрафу за неявку у судове засідання та невиконання обов’язку підкоритися законним вимогам суду. Аналогічне рішення було ухвалено 17 січня 2023 року – два максимально можливих грошових стягнення у розмірі понад 10,7 тис. грн. Проте 21.02.2023 нардеп вкотре проігнорував засідання. Зважаючи на неявку, суд постановив здійснити привід обвинуваченого до суду. Разом з тим, нардеп ігнорує рішення суду та досі переховується від правосуддя”, – повідомляє пресслужба САП у телеграм-каналі.

З огляду на оголошення зазначеного нардепа в розшук, ВАКС ухвалив рішення зупинити провадження до його розшуку.

САП не називає імені оголошеного в розшук народного депутата, однак, за даними Центру протидії корупції, йдеться про Сергія Шахова (парламентська група “Довіра”).

Як повідомлялося, народний обранець у декларації за 2020 рік не зазначив інформацію про житловий будинок, земельну ділянку в Київській області та офіс, що перебував у його користуванні. Він також приховав інформацію про майно і доходи, власником яких є особа, з якою депутат пов’язаний спільним побутом. Загалом депутат приховав майно на суму майже 88 млн грн, що більше ніж у 4 тис. разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Джерела: https://t.me/sap_gov_ua/1275

https://t.me/fuckcorruption/2205

administrator

Related Articles