Присяжні у США проголосували за обвинувачення Трампу у "справі Стормі Деніелс"

Київ. 30 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У Нью-Йорку колегія присяжних, що розглядає “справу Стормі Деніелс”, проголосувала за висунення обвинувачень експрезидентові США Дональду Трампу.

“Велике журі Мангеттену проголосувало за висунення обвинувачення Дональду Трампу”, – повідомляє телеканал CNN із посиланням на обізнані джерела.

Зазначається, що “вперше за всю історію США діючому або колишньому президенту буде висунуто кримінальні обвинувачення”.

“Обвинувальний висновок буде оголошено найближчими днями”, – стверджує телеканал.

Зі свого боку The New York Times пише, що прокурор Мангеттену, який веде цю справу, “до цього часу попросить Трампа постати перед судом для висунення обвинувачень”. При цьому поки що не повідомляється, у чому конкретно його буде обвинувачено.

Раніше в березні Трамп заявив, що найближчими днями його можуть заарештувати. За його словами, прокурор окружного суду Мангеттену Елвін Брагг готується висунути проти нього обвинувачення в рамках “справи Стормі Деніелс”.

У січні 2018 року газета The Wall Street Journal опублікувала статтю, в якій стверджувалося, що в 2006 році Трамп нібито мав стосунки з актрисою Стормі Деніелс, а незадовго до президентських виборів 2016 року заплатив їй $130 тис. за мовчання. Сам Трамп запевняв, що особистих стосунків із Деніелс він не мав.

Факт переказу грошей актрисі прокуратуру Мангеттену наразі не цікавить, оскільки обидві сторони офіційно узгодили цю операцію – незаконною вона не вважається. Слідчих цікавить, чи порушив Трамп під час переказу грошей американське законодавство про фінансування передвиборчих кампаній. Спочатку гроші акторці переказав Майкл Коен, котрий працював на той час адвокатом у Трампа. Пізніше Трамп відшкодував йому витрачене. Згодом стосунки Трампа і Коена зіпсувалися, і тепер адвокат дає свідчення проти колишнього клієнта.

Нинішній адвокат Трампа Джо Такопіна раніше запевнив, що нічого протизаконного у виплатах не було.

“Не йдеться про переказ коштів із передвиборчого фонду. Трамп розплатився, використовуючи особисті кошти… Про жодні порушення під час ведення передвиборчої кампанії не йдеться”, – заявив він.

Такопіна додав, що фальсифікації фінансової звітності також не було.

Сам Дональд Трамп назвав обвинувачення, висунуті проти нього у “справі Стормі Деніелс”, “політичним переслідуванням” і “втручанням у вибори на найвищому рівні в історії”.

“Це політичне переслідування і втручання у вибори на найвищому рівні в історії”, – цитують Трампа американські ЗМІ.

“Ніколи раніше в історії нашої країни такого не робилося”, – зазначив 45-й американський президент.

За його словами, прокурор Мангеттену Елвін Брегг замість того, щоб “зупинити безпрецедентну хвилю злочинності, що поглинула Нью-Йорк”, виконує “брудну роботу Джо Байдена”.

“Я вірю, що це полювання на відьом матиме серйозні неприємні наслідки для Джо Байдена”, – заявив Трамп.

“Отже, наш рух і наша партія – єдині й сильні – спочатку переможуть Елвіна Брегга, а потім ми переможемо Джо Байдена, і ми збираємося викинути всіх до єдиного з цих нечесних демократів із посади президента, щоб ми могли знову зробити Америку великою! “- підсумував колишній глава Білого дому.

Окружний прокурор Мангеттена Елвін Брегг висунув вимогу до Дональда Трампа з’явитися до суду для надання показань по суті висунутого йому обвинувачення в рамках “справи Стормі Деніелс”, повідомляють ЗМІ.

CNN публікує заяву представника Брегга, в якій ідеться про те, що офіс прокурора зв’язався з адвокатом Трампа, щоб “узгодити його явку” для висунення обвинувачення.

“Вказівки буде дано, коли буде обрано дату висунення обвинувачення”, – уточнюється в заяві.

Телеканал із посиланням на адвоката експрезидента Джо Такопіну пише, що Трамп, імовірно, наступного тижня буде змушений постати перед судом для висунення йому обвинувачень.

administrator

Related Articles