Суд заарештував начальницю Житомирської митниці та двох її спільників, викритих на корупції

Київ. 3 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – За клопотанням столичної прокуратури суд заарештував начальницю Житомирської митниці та двох її спільників, викритих на корупції, повідомляє Київська міська прокуратура.

“За клопотанням Київської міської прокуратури суд обрав запобіжні заходи начальниці Житомирської митниці, керівнику відділу та митному брокеру, викритим в організації корупційної схеми одержання неправомірної вигоди за безперешкодне оформлення товарів, які завозяться на митну територію України (ч. 3 ст. 368 КК України)”, – ідеться в повідомленні міськпрокуратури в телеграм-каналі в понеділок.

У повідомленні зазначається, що за рішенням суду очільниці Житомирської митниці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави розміром 805 тис. грн, керівнику відділу – у вигляді тримання під вартою із заставою 805 тис. грн, митному брокеру – у вигляді тримання під вартою із заставою 671 тис. грн.

У прокуратурі нагадують, що ці особи організували корупційний механізм митного оформлення імпортних товарів, пропонуючи надання незаконних послуг із приховування товару від митного контролю, підміни номенклатури тощо.

Ціни на такі послуги коливалися від 200 грн до $400 за одну декларацію залежно від виду послуги, номенклатури товару та країни походження товарів.

Правоохоронці задокументували кілька епізодів передачі підозрюваним коштів за надані “послуги” з митного оформлення.

Затримали фігурантів під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди сумою $2 тис. і 50 тис. грн.

У межах слідства перевіряється причетність інших посадовців митниці до протиправної схеми.

Джерело: https://t.me/kyiv_pro_office/1840

administrator

Related Articles