Tesla встановила лише 3 тис. сонячних батарей Solar Roof у США за 7 років – дослідження

Остін. 4 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Tesla Inc. встановила лише 3 тис. систем сонячних панелей для приватних будинків Solar Roof за сім років, що минули після придбання розробника цієї технології, пише CNBC із посиланням на дослідження Wood Mackenzie.

Наприкінці 2019 року Tesla мала намір щотижня виробляти та встановлювати тисячу таких систем, що виглядають як звичайна покрівельна черепиця, що покриває весь дах. Проте середній показник за 2022 рік становив лише 21 на тиждень, зазначають аналітики.

Підрозділ Tesla Solar написав у “Твіттері” після виходу статті, що наведені у дослідженні цифри сильно відрізняються від реальних показників.

Tesla у 2016 році придбала компанію SolarCity, що займається виробництвом сонячних панелей Solar Roof, за $2,6 млрд. SolarCity була заснована двоюрідними братами Ілона Маска, Пітером та Ліндоном Райвами. Група акціонерів Tesla подала до суду на компанію та Маска у зв’язку з угодою, проте програла справу.

Тим часом, встановлення звичайних сонячних панелей поступово набирає обертів після спаду в 2016-2020 рр., зазначає CNBC. У 2022 році Tesla встановила традиційні панелі загальною потужністю 248 мегават проти 156 МВт в 2021 році, за даними Wood Mackenzie. Для порівняння: загальна потужність 3 тис. систем Solar Roof становить близько 30 МВт.

administrator

Related Articles