Квартири за програмами Держмолодьжитла у першому кварталі придбали 129 українських сімей

Київ. 4 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Завдяки реалізації житлових програм, що адмініструються Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло), власним житлом забезпечено 129 українських родин у першому кварталі 2023 року, загальна сума виданих на це кредитів перевищила 202,5 млн грн, повідомила пресслужба відомства.

У пресрелізі зазначається, що в січні-березні іпотечне кредитування здійснювалося за трьома програмами.

Згідно з ним, зокрема, 68 родин забезпечено житлом за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW) для пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам (постанова Кабміну №451 від 28 квітня 2021 року).

Програмою пільгового молодіжного кредитування за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла скористалися 60 сімей. Як уточнили агентству “Інтерфакс-Україна” у пресслужбі Фонду, ще одна сім’я оформила пільговий кредит на 1 млн 808 грн у межах місцевої програми в Полтавській області.

Загалом за кількістю оформлених кредитів лідирує столичний регіон, де в зазначений звітний період підписано 50 іпотечних договорів із сім’ями за всіма програмами, з якими працює Фонд.

Дніпропетровське регіональне відділення Держмолодьжитла за перший квартал цього року підписало 12 договорів, дев’ять угод укладено в Одеській області, вісім – у Полтавській. По шість договорів підписали на Волині та у Хмельницькій області, по п’ять – у Львівській, Черкаській та Чернігівській, по чотири – у Житомирській, Вінницькій та Кіровоградській областях, повідомляється в пресрелізі.

administrator

Related Articles