Україна і Німеччина підписали заяву про енергетичне партнерство – Міненерго

Київ. 4 квітня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – Міністр енергетики України Герман Галущенко та віцеканцлер ФРН, Федеральний міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек підписали спільну Заяву про наміри, яка розширює напрямки німецько-українського енергетичного партнерства з акцентом на розвиток “зелених” технологій і відновлення енергетики.

“Німеччина є справжнім великим другом України, і сьогодні ми поглиблюємо наше партнерство, відкриваючи широкі можливості для співробітництва та відновлення енергетичного сектора”, – сказав Галущенко після підписання документа в Києві у вівторок.

При цьому він зазначив, що передбачається співпраця на рівні не тільки урядів, а й бізнесів.

“Дуже важливо, що німецькі компанії зацікавлені в інвестиціях і реалізації енергетичних проєктів в Україні. Я впевнений, що результатом цієї співпраці стане українська стійка і незалежна енергосистема та створення в Україні великого енергетичного хабу для всієї Європи”, – прокоментував глава Міненерго України.

Як зазначає міністерство в релізі, Габек висловив захоплення тим, як Україні вдалося втримати енергетичну систему в умовах безпрецедентних російських атак на об’єкти енергетичної інфраструктури минулої зими, і підтвердив повну підтримку Німеччиною українського народу.

Міненерго уточнює, що в підписаному документі сторони домовилися про розширення партнерства у відновленні енергетичної інфраструктури, сприяння підвищенню стабільної стійкості енергетичного сектора та розширеного використання відновлювальних джерел енергії, включно з вітром, сонцем, біомасою, гідроенергією та “зеленим” воднем.

Крім того, партнерство передбачає співробітництво у сфері енергозбереження через енергоефективність, декарбонізацію та скорочення викидів вуглекислого газу з метою прискорення переходу до чистої енергії, а також підтримання структурних змін у вугільних регіонах України, зокрема, реалізацію проєктів справедливого переходу і зелених проєктів у цих регіонах.

administrator

Related Articles