Велика Британія заблокувала виступ російського дитячого омбудсмена на телеканалі ООН – представництво

Київ. 5 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Трансляція виступу уповноваженої з прав дитини в РФ Марії Львової-Бєлової на неофіційній зустрічі в ООН щодо питання вивезення українських дітей до РФ заблокована британською стороною, повідомляють у твіттері представництва Великої Британії в ООН.

“Завтра Росія проведе неофіційну ООН-зустріч із питання “евакуації” українських дітей з України до Росії. Росія запросила на брифінг Марію Львову-Бєлову. Минулого місяця МКС видав ордер на її арешт. Посол Великої Британії не братиме участі в засіданні”, – йдеться в повідомленні, оприлюдненому в ніч на середу.

У представництві наголосили, що Львова-Бєлова “ймовірно несе відповідальність за воєнні злочини, пов’язані з незаконною депортацією і незаконним переданням українських дітей”.

“Ми заблокували трансляцію засідання на телеканалі UNTV. Їй не має бути надана платформа ООН для поширення дезінформації. Якщо Марія Львова-Білова хоче дати звіт про свої дії, вона може зробити це в Гаазі”, – йдеться в повідомленні.

Джерело: https://twitter.com/UKUN_NewYork

administrator

Related Articles