Зеленського нагороджено найвищою нагородою Польщі – орденом Білого Орла

(додано висловлювання Зеленського, текст після 4-го абзацу)

Київ. 5 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський на знак визнання його заслуг у поглибленні відносин між Польщею та Україною був нагороджений орденом Білого Орла.

“Президента Зеленського на знак визнання його заслуг у поглибленні відносин між Польщею та Україною, за діяльність у сфері безпеки, стійкість у захисті прав людини нагороджено орденом Білого Орла”, – повідомляє канцелярія президента Польщі у твіттері.

Орден вручив президент Польщі Анджей Дуда.

“Орден Білого Орла є найстарішою і найціннішою польською нагородою. Її вручають видатним людям, які своїм життям зробили винятковий внесок у Республіку Польща. Важко приховати сльози розчулення, спостерігаючи за вашим служінням Батьківщині. Ви не залишили ні Україну, ні своїх співвітчизників. Ви – зразковий лідер держави і нації”, – зазначив Дуда.

У свою чергу Зеленський подякував президенту, уряду та народу Польщі за допомогу й підтримку України з перших днів повномасштабного російського вторгнення, а також за прийом і розміщення мільйонів українців, які втекли від війни

“Спасибі особливо за (підтримку – ІФ-У) в перші дні й тижні, коли так потрібна була допомога, особливо людям із прикордоння, які відкривали свої двері, відкривали кордони. Не було кордонів між нами. І я справді вважаю, що це початок того, що між нами в майбутньому не буде жодних кордонів. Кордонів ні політичних, ні економічних, ні історичних”, – сказав він.

“Ми все зробимо для цього – заради наших народів. Але для цього потрібно ще перемогти. Для цього потрібно, щоб ми ще трохи пройшли пліч-о-пліч разом”, – додав президент.

Глава держави також адресував вручену йому найвищу нагороду Польщі українському народу та військовим.

Джерело: https://twitter.com/prezydentpl/status/1643547810426388481

administrator

Related Articles