Заступник голови Харківської ОВА просить утриматися від маніпуляцій у зв'язку з обшуками НАБУ в її кабінеті

Харків. 5 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Заступник голови Харківської ОВА Віта Ковальська підтвердила, що співробітники НАБУ провели обшук у її кабінеті в середу і запевнила, що надає детективам усю необхідну інформацію.

“Сьогодні співробітники Національного антикорупційного бюро України здійснювали слідчі дії в ХОВА, зокрема на моєму робочому місці. Максимально сприяємо роботі детективів НАБУ та надаємо всю необхідну інформацію та всебічну підтримку у розслідуванні. Ми не перший місяць співпрацюємо з НАБУ та іншими антикорупційними органами та допомагаємо у їхній роботі”, – ідеться в коментарі Ковальської, який поширила пресслужба Харківської ОВА.

Вона утрималася від докладнішої інформації, висловивши впевненість, що найближчим часом буде встановлено “всі причини події” і попросила утриматися від маніпуляцій.

“Наразі детальнішу інформацію повідомити не можу, через те, що тривають слідчі дії. Переконана, що найближчим часом будуть встановлені всі обставини та причини події. Прошу утриматися від маніпуляцій і довіряти лише офіційній інформації”, – сказала Ковальська.

Як повідомлялося, раніше головний редактор інтернет-видання “Цензор.net” Юрій Бутусов на своїй сторінці у фейсбуці з посиланням на джерела видання повідомив, що детективи НАБУ провели обшуки в Харківській облдержадміністрації, зокрема в кабінетах голови ХОВА Олега Синєгубова, його заступника Віти Ковальської та директора департаменту агропромислового розвитку Андрія Дорожка.

“Справа стосується розтрати гуманітарної допомоги, придбаної коштом держави після початку російського вторгнення в Харківську область у 2022 році”, – написав Бутусов.

У пресслужбі Харківської обладміністрації підтвердили, що детективи НАБУ проводять обшуки в низці структурних підрозділів Харківської ОВА.

У НАБУ також підтвердили проведення обшуків у Харківській ОВА.

“У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП здійснюють слідчі дії (обшуки) в Харківській військово-цивільній адміністрації”, – йдеться в повідомленні НАБУ в телеграм-каналі в середу.

У повідомленні зазначають, що слідчі дії санкціоновані та здійснюються відповідно до чинного законодавства. “Інші деталі не розголошуються для збереження таємниці досудового розслідування”, – наголошують у Бюро.

administrator

Related Articles