Зеленський провів зустріч із маршалком Сейму та маршалком Сенату в Польщі

Київ. 6 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Варшави провів зустрічі з маршалком Сейму Ельжбетою Вітек і маршалком Сенату Республіки Польща Томашем Павлом Гродзьким, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

“Глава держави подякував керівникам Сейму і Сенату за чітку й активну позицію парламенту Польщі на підтримку України та за важливі кроки, які допомогли нашій державі дати відсіч агресії Росії”, – йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті в середу ввечері.

“Щиро вдячний вам за те, що ви в такому єднанні підтримуєте Україну в нашій боротьбі за незалежність”, – зазначив Зеленський.

Також він наголосив, що ухвалення Сеймом і Сенатом Польщі спеціального закону про допомогу Україні, а також законодавства, що дозволяє постачання зброї та товарів подвійного призначення, “стали проявом справжньої солідарності братньої Польщі з Україною та українцями”.

Окрім цього, під час зустрічі Зеленський подякував маршалку Сейму за резолюцію щодо засудження злочину геноциду в Україні, який чинить Росія, та щодо визнання РФ державою, яка підтримує тероризм.

Також Глава Української держави подякував польському Сенату за увагу до проблеми викрадення Росією українських дітей і за ухвалення резолюції, що закликає до притягнення до відповідальності винних у цьому злочині.

Зеленський наголосив, що “ключовим пріоритетом України залишається створення спеціального трибуналу щодо злочину російської агресії, і висловив сподівання на підтримку на рівні парламенту Польщі відповідних зусиль України”.

“Це допоможе нам у подальшому просуванні нашої ініціативи щодо створення спеціального трибуналу”, – цитує пресслужба слова президента.

Під час зустрічі було наголошено на важливості вироблення законодавчого рішення, яке дасть змогу використовувати заморожені російські активи для відновлення України.

Джерело: https://president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-zustrivsya-z-marshalkom-sejmu-ta-marshal-82129

administrator

Related Articles