В Україні набув чинності закон про дерегуляцію у сфері користування надрами

Київ. 6 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Закон про вдосконалення процедур у сфері користування надрами (№2805-IX) набув чинності 28 березня, повідомила пресслужба Мінекономіки.

“В Україні відбувається активний процес дерегуляції економіки для створення сприятливих умов ведення бізнесу, зниження адміністративного навантаження на підприємців та детінізації економіки. Новий закон створює зручну та прозору систему користування надрами завдяки скасування застарілих та неактуальних інструментів регулювання. Таке рішення сприятиме залученню інвестицій та розвитку галузі надрокористування”, – наводяться у пресрелізі слова першого віцепрем’єра – міністра економіки України та співголови міжвідомчої робочої групи з дерегуляції Юлії Свириденко.

Так, згідно із законом скасовується необхідність погоджень надання надр у користування у Київській та Севастопольській міськраді, у сільських, міських, районних радах та об’єднаних територіальних громадах (ОТГ), необхідність погодження з Міністерством охорони навколишнього середовища надання надр у користування без аукціону, а також низка погоджень з іншими відомствами.

Як повідомлялося, “євроінтеграційний” законопроєкт №4187 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами” було ухвалено Верховною Радою 1 грудня 2022 року.

Джерело: https://me.gov.ua/News/Detail?lang

administrator

Related Articles