Правоохоронці розблокували доступ до гумдопомоги, яка зберігалася на складах у Києві – Офіс генпрокурора

Київ. 6 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Завдяки втручанню прокурорів і слідчих медики Нацгвардії та військовослужбовці отримали гуманітарну допомогу, яка зберігалася на складах у Києві, повідомляє Офіс генерального прокурора.

“Прокурори Офісу генерального прокурора разом із правоохоронцями розблокували доступ до гуманітарної допомоги, що тривалий час у великій кількості зберігалася в складських приміщеннях на території Солом’янського району столиці”, – йдеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в четвер.

За інформацією прокуратури, під час досудового розслідування оглянуто склади на території Києва.

“Виявлено десятки тонн гуманітарних вантажів від різних країн донорів – Польщі, Великої Британії, Азербайджану та інших країн. У співпраці з Міністерством соціальної політики України розпочато процедуру розподілу та використання цієї гуманітарної допомоги за її цільовим призначенням”, – наголошується в повідомленні.

У прокуратурі уточнюють, що наразі благодійна організація, яка отримала доступ до гумдопомоги, передала для Державної спеціальної служби транспорту Міноборони України макаронні вироби, тушонку, тонни борошна, напої, а також медичні ноші, пожежні шланги та бронежилети.

Згідно з повідомленням, гуманітарну допомогу також передали Грузинському національному легіону, медикам Нацгвардії та бійцям окремого батальйону спеціального призначення – вони отримали ковдри, тактичні костюми, комплекти пожежного одягу, каремати, спальники, аптечки, катетери, шприци, антисептики, перев’язувальні матеріали, пластирі, продукти харчування, посуд і засоби гігієни.

“Наразі вживають заходів щодо встановлення осіб, причетних до блокування доступу та псування продуктів гуманітарної допомоги”, – інформують в Офісі генпрокурора.

Досудове розслідування за фактами незаконного поводження з гуманітарною допомогою та протидії законній господарській діяльності триває (ч. 3 ст. 201-2, ч. 1 ст. 206 КК України).

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора розслідування здійснює Нацполіція.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/11044

administrator

Related Articles