ТД "Еталон" оскаржив в АМКУ умови тендеру на закупівлю Івано-Франківськом 15 автобусів за 140 млн грн

Київ. 6 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Антимонопольний комітет України (АМКУ) 11 квітня має намір розглянути скаргу Торгового дому “Еталон-Авто” щодо дискримінаційних умов оголошеного Івано-Франківськом тендеру на закупівлю 15 великих автобусів з низькою підлогою на очікувану суму 140 млн грн.

За інформацією Prozorro, АМКУ прийняв скаргу до розгляду 4 квітня.

Згідно з матеріалами скарги, ТД “Еталон-Авто” вважає, що усім умовам тендерної документації відповідає продукція лише одного виробника – автобуса Електрон А185 (виготовляє львівський концерн “Електрон” – ІФ-У), що “є прямим порушенням принципів публічних закупівель”.

Скаржник зазначає, що він є офіційним дилером українського виробника транспортних засобів – Чернігівського автозаводу, і мав намір брати участь у тендері з пропозицією автобуса з низькою підлогою “Еталон” моделі А 12221, проте низка вимог замовника є дискримінаційними.

Зокрема, серед таких вимог – необхідність виконання аналогічного договору на постачання саме великих автобусів.

ТД “Еталон” наголошує, що торгує транспортними засобами понад 15 років, з 2016 року – переважно через Prozorro, і за цей час реалізував понад 10 тис. транспортних засобів, зокрема різних типів автобусів.

“Але компанія не має досвіду реалізації низькопідлогових великих автобусів, які закуповуються вкрай рідко, оскільки такий транспорт цікавить лише комунальні транспортні підприємства у великих містах”, – зазначає ТД “Еталон”, наголошуючи, що в даному випадку достатньою була б вимога наявність досвіду поставок будь-яких автобусів.

Також серед дискримінаційних скаржник зазначає деякі технічні характеристики, а також вимогу підтвердження наявності виробничих приміщень для виготовлення продукції (яких Торговий дім, як продавець техніки, не має).

Цілком низькопідлоговий 12-метровий автобус “Еталон” моделі А 12221 екологічного стандарту Євро 6 Чернігівський автозавод запустив у серійне виробництво у 2021 році. Автобус має сертифікат типу.

Як повідомлялося, КП “Електроавтротранс” Івано-Франківської міськради 28 березня оголосив торги на закупівлю до кінця 2023 року 15 великих низькопідлогових автобусів на 140 млн грн. Розкриття пропозицій планувалося на 6 квітня.

administrator

Related Articles