НКРЕКП ухвалила остаточне рішення щодо сертифікації оператора газосховищ "Укртрансгаз"

Київ. 7 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила остаточне рішення про сертифікацію оператора газосховищ АТ “Укртрансгаз”.

Відповідну постанову регулятор ухвалив на засіданні у п’ятницю.

“Це значна перемога на нашому енергетичному фронті та дуже суттєвий крок з боку енергетичної галузі України на шляху до обрання нас членами Європейського Союзу, і применшувати цей крок жодною мірою не можна”, – заявив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Як повідомлялося, НКРЕКП 24 січня 2023 року затвердила порядок проведення сертифікації оператора сховищ газу АТ “Укртрансгаз”. Порядок розроблено регулятором для імплементації норм європейського законодавства, забезпечення сертифікації оператора сховищ газу, приведення його діяльності до міжнародних стандартів та дотримання вимог щодо запобігання ризикам для безпеки постачання природного газу та виконання вимог чинного законодавства України.

АТ “Укртрансгаз” звернулося до НКРЕКУП із запитом на сертифікацію оператора газосховища 27 січня 2023 року, після чого в березні регулятор прийняв попереднє рішення про його сертифікацію, про що разом з усією інформацією щодо прийнятого рішення проінформував Секретаріат Енергетичного співтовариства.

Секретаріат Енергетичного співтовариства 31 березня надав у відповідь регулятору відповідний позитивний висновок.

Джерело: https://www.nerc.gov.ua/storage/app/sites/1/Docs/Postanova_obgruntuvannya/2023/kviten/07.04.2023/pu1_07-04-23.pdf

administrator

Related Articles