"Черкасиобленерго" нарощує розподільчу потужність мереж в умовах війни

Київ. 7 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ПАТ “Черкасиобленерго” у 2022 році в умовах воєнного стану, ракетних обстрілів і обмеження електроспоживання виконало 1532 нових приєднання споживачів до електромереж загальною потужністю 40,9 МВт, повідомляється в пресрелізі компанії в п’ятницю.

“Незважаючи на воєнний стан і ракетні обстріли, “Черкасиобленерго” в рамках нових приєднань у 2022 році побудувало 118,5 км повітряних і кабельних ліній електропередачі, 38 трансформаторних підстанцій”, – ідеться в документі.

Під час нових приєднань побудовано 101,8 км повітряних і кабельних ліній електропередачі напругою 0,4 кВ і 16,7 км – ліній напругою 10кВ.

Крім того, черкаські енергетики побудували 38 нових трансформаторних підстанцій (ТП) і замінили 42 силові трансформатори. При цьому приріст трансформаторної потужності в результаті заміни силових трансформаторів і встановлення нових ТП 10/0,4 кВ становить 14,3 МВА.

Як повідомили в компанії з посиланням на голову правління “Черкасиобленерго” Олега Самчука, енергетики виконували заявки на приєднання у визначені терміни, незважаючи на порушення термінів постачань і подорожчання матеріалів, електрообладнання та паливно-мастильних матеріалів. При цьому роботи з приєднання виконувалися переважно власними силами, майже без залучення підрядних організацій, що дало змогу заощадити кошти.

“Наявність потреби бізнесу та підприємств у приєднанні до електромереж свідчить про те, що економіка регіону, незважаючи на воєнний стан, продовжує функціонувати та розвиватися. І ми, як інфраструктурна та державна компанія, маємо забезпечити всі умови для такого розвитку в частині електропостачання”, – наголосив Самчук.

administrator

Related Articles