ВР має намір передбачити можливість випуску "Укрпоштою" NFT-марки

Київ. 10 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Верховна Рада має намір передбачити можливість для національного оператора “Укрпошта” випускати цифрову поштову марку.

Ухвалення відповідного законопроєкту №8280 за основу підтримали 283 народні депутати на пленарному засіданні в понеділок, повідомив член фракції “Голос” Ярослав Железняк.

Як зазначається в пояснювальній записці, метою цього законопроєкту є подальший розвиток галузі поштового зв’язку в Україні, зокрема – використання цифрової поштової марки.

Відповідно до законопроєкту, розвиток технологій захисту авторських прав на зображення поштової марки потребує запровадження поняття “цифрова поштова марка”, що буде цифровою копією зображення поштової марки та не належатиме до знаків поштової оплати.

Законопроєкт пропонує визначити, що цифрова поштова марка – це унікальний (невзаємозамінний) віртуальний актив, що посвідчує майнові права на цифрове зображення поштової марки або похідний твір від зображення поштової марки як об’єкт цивільних прав, визначений індивідуальними ознаками, і не може бути замінений аналогічним віртуальним активом без зміни його вартості та/або сутності.

Джерело: https://t.me/yzheleznyak/3843

administrator

Related Articles