"Укрнафта" готує проєкти угод у розвідку та розробку родовищ для потенційних інвесторів

Київ. 10 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ПАТ “Укрнафта” готує проєкти угод про розвідку та розробку родовищ для потенційних інвесторів, повідомив директор компанії Сергій Корецький.

“Ми вже готуємо проєкти угод для потенційних інвесторів. Йдеться про контракти щодо кращих світових практик і з урахуванням норм українського законодавства, зокрема, це угода про розподіл продукції (PSA, Product Sharing Agreement) та угода про надання послуг із ризиком (RSA, Risk Service Agreement)”, – написав він на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, одним із основних завдань компанії є збільшення видобутку українських нафти і газу, яке останніми роками знижувалося через недофінансування, застарілим обладнанням вдавалося лише частково стримувати природні темпи падіння видобутку, а приросту не було.

“Тому зростання видобутку – це амбітне завдання, в основі якого серйозна планомірна робота, яка потребує часу, значних інвестицій та партнерів, які допоможуть впроваджувати сучасні технології”, – зазначив Корецький.

З цією метою “Укрнафта” створила Virtual Data Room, де кожна компанія, яка бажає вкласти гроші в розвідку та розробку її родовищ, зможе отримати вичерпну геолого-промислову інформацію про родовища.

“Після завершення формування пакета підготовчих документів “Укрнафта” оголосить відкритий конкурс для інвесторів, які пройшли процедуру “комплайнс”, на спільні проєкти розвідки та розробки родовищ”, – резюмував він.

Для отримання довідкової інформації звертатись за e-mail: office@ukrnafta.com.

Як повідомлялося, Ставка Верховного головнокомандувача 5 листопада 2022 року вирішила на час воєнного стану вилучити у власність держави як військове майно акції “Укрнафти” (за винятком контрольного пакета НАК “Нафтогаз України”). До вилучення структур Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова належало близько 42% акцій “Укрнафти”.

Станом на кінець березня 2023 року “Укрнафта” має 89 родовищ з 3,7 тис. нафтогазових свердловин. Компанія експлуатує 451 АЗС.

“Укрнафта” у 2022 році скоротила видобуток нафти із конденсатом на 8,6% порівняно з 2021 роком – до 1,37 млн тонн.

Як повідомлялося, “Укрнафта” у 2023 році планує збільшити видобуток нафти на 5,8% (на 0,08 млн тонн) порівняно з минулим роком – до 1,45 млн тонн, газу – на 0,3% (на 0,003 млн куб м), до 1,04 млрд куб. м

Джерело: https://www.facebook.com/sergii.koretskyi.page/posts/pfbid026acP6ZEbWpgeXpxng2RymBEHXAdgwD2edZFZZx9GL8cuC3VQyCdJ4czSsoB1MzM7l

administrator

Related Articles