Завершено пріоритетне розмінування 2,32 тис. га сільгоспземель у трьох областях

Київ. 11 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій, Збройних сил України, Державної спеціальної служби транспорту та неурядові оператори обстежили понад 12 тис. гектарів та розмінували 2,32 тис. гектарів земель сільськогосподарського призначення у Черкаській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, призначених для першочергового розмінування , повідомила перший віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

“Є хороші новини. За минулий тиждень обстежено 12 тисяч гектарів земель сільгосппризначення, призначених для першочергового розмінування. З огляду на наявні у нас сьогодні ресурси це непогані темпи”, – сказала віцепрем’єр на засіданні Міжвідомчої робочої групи з гуманітарного розмінування.

За інформацією операторів, повністю обстежені визначені Планом першочергового розмінування землі в Черкаській, Дніпропетровській та підконтрольній частині Запорізької області. За результатами обстеження, землі в цих регіонах не потребують розмінування.

Як повідомлялося, йдеться про землі, розташовані на підконтрольних територіях України. У регіонах, де тривають бойові дії, наприклад, у Запорізькій області, до переліку земель пріоритетного розмінування увійшли землі, розташовані не ближче 20 км від лінії активних бойових дій.

Згідно з Планом, передбачалося обстеження та подальше розмінування у разі потреби 885 гектарів у Черкаській, 1,232 тис. гектарів у Запорізькій, 2,645 тис. гектарів у Дніпропетровській областях. Загалом у дев’яти регіонах України заплановано першочергове обстеження та розмінування за потреби 470 тис. га земель сільгосппризначення.

Джерело: https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=940d5b52-05e6-40a7-83ab-387cc40ac275&title=ZavershenoPrioritetne&fbclid=IwAR3rQFCTC2d-WhNE

administrator

Related Articles