Мінвідновлення закликає архітекторів подавати заявки на участь у проєкті Before the Future у межах Biennale Architettura 2023

Київ. 12 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України ухвалило рішення щодо участі нашої країни в найбільшій архітектурній виставці світу в Biennale Architettura 2023 (Венеція, 20 травня-26 листопада), архітекторів закликають подавати свої пропозиції.

Як повідомили у пресслужбі Мінвідновлення, Україна повертається на виставку після майже 10-річної відсутності – востаннє країна була представлена на Biennale Architettura у 2014 році.

“Відбудова України – це не тільки про повоєнне відновлення зруйнованого, але й про нові можливості для архітектурних рішень та загалом переосмислення образу сучасного українського міста чи села. Biennale Architettura – це майданчик, де ми можемо показати наш архітектурний потенціал та нашу візію як для України, так і для всього світу. Запрошуємо українських архітекторів взяти участь в Biennale. Адже сучасна українська архітектурна думка, попри війну, рухається спільно з світовим контекстом і має що запропонувати міжнародній спільноті”, – наведено слова віцепрем’єр-міністра із відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова в релізі.

Комісаром українського павільйону на виставці буде голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.

Передбачається, що на виставці буде представлено український проєкт Before the Future. Кураторами українського проєкту виступають Ірина Мірошникова, Олексій Петров, Борис Філоненко.

Архітектори, готові стати учасниками публічної програми павільйону України, можуть уже надсилати свої пропозиції за адресою: info@pavilionofculture.com.

Biennale Architettura – міжнародна виставка архітектури, яка проводиться кожні два роки у Венеції. У її межах країни-учасники можуть облаштувати власні павільйони та презентувати своє архітектурне бачення. Головна мета виставки – продемонструвати архітектурні рішення, що дають відповіді на сучасні соціальні, технологічні та культурні виклики.

https://www.facebook.com/photo?fbid=598087432359442&set=a.290337743134414

administrator

Related Articles