Засновника громадської організації в Києві підозрюють у продажу медпрацівникам підроблених документів

Київ. 12 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці Києва викрили засновника громадської організації столиці у продажу медичним працівникам підроблених документів, повідомляє Київська міська прокуратура.

“За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру засновнику громадської організації за фактом шахрайських дій та використанні підроблених документів ( ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України)”, – повідомила міськпрокуратура в телеграм-каналі в середу.

За її інформацією, зловмисник організував протиправну схему заволодіння коштами працівників медичної галузі, які виявили бажання виїхати за кордон для подальшого працевлаштування та збирали для цього документи, що підтверджують їх професійний рівень та освіту.

Пояснюється, що, згідно із законодавством України, видача таких документів належить виключно до компетенції Міністерства охорони здоров’я України.

“Незважаючи на це, підозрюваний розміщував на сайті громадської організації оголошення про їх видачу на платній основі. За виготовлення таких документів ним було встановлено плату у розмірі 400 доларів США”, – зазначають у прокуратурі столиці.

Згідно з повідомленням, для введення в оману потерпілих і створення в них враження, що видача таких документів законна, він використовував підроблені печатки та бланки з державною символікою і найменуванням державних органів, зокрема МОЗ України.

У прокуратурі також інформують, що під час проведення обшуків за місцерозташуванням підконтрольних засновнику офісів і квартир правоохоронці виявили велику кількість печаток і штампів іноземних медичних навчальних закладів, медичних закладів так званих Л/ДНР, АР Крим, РФ, а також бланки та печатки, що містять символіку РФ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Джерело: https://t.me/kyiv_pro_office/1877

administrator

Related Articles