Падіння цін на нафту прискорилося, Brent подешевшала до $81,2 за барель

Лондон. 20 квітня. ІНТЕРФАКС – Нафта посилила падіння увечері в четвер на побоюваннях глобальної рецесії та зміцненні курсу долара.

Червневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17.37 кв подешевшали на $1,92 (2,31%) – до $81,2 за барель.

Котирування травневих ф’ючерсів на WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $1,9 (2,4%) – до $77,27 за барель.

Напередодні обидві марки подешевшали приблизно на 2%.

Негативним фактором для ринку нафти став оприлюднений напередодні регіональний огляд Beige Book (Бежева книга), який публікує Федеральна резервна система.

Звіт вказав на те, що економічна активність у США наприкінці березня – на початку квітня практично не зростала. Федеральні резервні банки (ФРБ) дев’яти округів повідомили або про незначне підвищення загальної активності, або про повну відсутність зростання, ще три – про стриманий підйом.

Тим часом ФРС зафіксувала загальне зниження кредитування та попиту на кредити з боку фізичних та юридичних осіб. Падіння було особливо вираженим в окрузі Сан-Франциско, де був зареєстрований Silicon Valley Bank.

Підтримку ринку не надали навіть нові дані про зміну резервів палива в США.

Запаси нафти в країні минулого тижня зменшилися на 4,58 млн барелів, повідомило міністерство енергетики в середу. Експерти S&P Global Commodity Insights очікували скорочення лише на 400 тис. барелів.

При цьому запаси бензину зросли на 1,3 млн барелів, дистилятів – зменшилися на 355 тис. барелів. Аналітики прогнозували скорочення першого показника на 1,6 млн барелів, другого – на 600 тис. барелів.

“Ціни на нафту знижуються через побоювання щодо попиту, – написав стратег Saxo Bank Оле Хансен. – Щотижневий звіт про запаси в США загалом був позитивним, проте недостатньо позитивним для зміни негативного настрою”.

administrator

Related Articles