Британський міністр Домінік Рааб пішов у відставку після розслідування його дій щодо співробітників

Київ. 21 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Заступник прем’єр-міністра і міністр юстиції Великої Британії Домінік Рааб у п’ятницю повідомив, що йде у відставку.

“Я пишу, щоб повідомити про відставку після отримання доповіді… Я закликав до розслідування і ручався, що піду у відставку, якщо буде виявлено будь-які факти якихось актів залякування з мого боку. Я вважаю, що важливо тримати своє слово”, – йдеться в листі Рааба прем’єру країни Ріші Сунаку.

Британські ЗМІ зазначають, що раніше прем’єру країни представили результати внутрішнього розслідування щодо висловлювань і дій Рааба стосовно його співробітників.

Перші повідомлення про “булінг” із боку міністра з’явилися в листопаді минулого року, коли один із його колишніх співробітників заявив, що Рааб створив “культуру страху”. Сам міністр відкинув звинувачення і запитав розслідування. За інформацією британських ЗМІ, скарги на Рааба подали понад 20 разів.

Домінік Рааб у жовтні 2022 року обійняв посаду заступника прем’єра Великої Британії, а також міністра юстиції. За Бориса Джонсона він був главою МЗС Великої Британії.

administrator

Related Articles