Рейтинг популярності Макрона впав до 26% – опитування

Париж. 21 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент Франції Емманюель Макрон користується популярністю лише у 26% французів, випливає із опитування консалтингової компанії BVA, дані якого публікують у п’ятницю французькі ЗМІ.

Глава держави втратив у своєму рейтингу два пункти з кінця березня, опустившись до рівня, який він мав на початку кризи “жовтих жилетів” у жовтні 2018 року, уточнено у дослідженні, проведеному після телевізійного виступу президента 17 квітня із виправданням введеної ним пенсійної реформи.

Прем’єр-міністр Елізабет Борн втратила один бал і тепер 27% респондентів заявили, що схвалюють її дії. Це найгірший результат глави уряду з часу її призначення у травні 2022 року.

Унаслідок визнання Конституційною радою минулого тижня пенсійної реформи відповідної Конституції та після негайного затвердження закону президентом негативне ставлення до Макрона зберігається в 45% опитаних. Водночас частка тих, хто змирився, досягла 24%, або одразу на вісім пунктів більше. Це найвищий рівень, що коли-небудь досягався за цим показником.

Французів, які бажають, щоб соціальний протест тривав, стало на три пункти більше: 63%.

Опитані дуже скептично ставляться до цілей, позначених Макроном у телевізійному виступі після затвердження реформи. Такою, що не виправдали очікувань його заяву вважають 69%, а 73% вважають, що оголошені президентом цілі нереалістичні.

Макрон звернувся 17 квітня до нації з телевізійним зверненням, у якому дав пояснення щодо необхідної пенсійної реформи, що викликала бурхливі протести по всій країні працівників різних секторів.

Він запевнив співгромадян, що почув гнів у зв’язку з погіршенням умов життя, яке висловили протестувальники проти реформ. “Ніхто, і особливо я, не може залишатися глухим до цієї вимоги соціальної справедливості та оновлення нашого демократичного життя, зокрема, тією, що виражається нашою молоддю”, – сказав президент.

Макрон описав три сфери – “три великі будівництва”, в яких він має намір реалізувати амбітні плани поліпшення життя французів: зайнятість, правосуддя та демократичний порядок, прогрес “заради кращого життя”.

administrator

Related Articles