Співробітниці податкової, яка видавала "патенти" на підприємницьку діяльність під час окупації Куп'янська, загрожує довічне ув'язнення – прокуратура

Харків. 1 травня ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Харківська облпрокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт щодо старшої державної інспекторки Куп’янської податкової, підозрюваної в держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

“Після захоплення загарбниками м. Куп’янськ податківиця добровільно обійняла посаду “в.о. старшого спеціаліста відділу промисловості та торгівлі” у так званій Куп’янській ВЦА Харківської області. Поплічниця ворогів вела документообіг, передавала наявні у неї дані платників податків на території Куп’янського району Харківської області представникам окупаційних військ”, – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, підозрювана забезпечила видачу на платній основі “патентів” на здійснення підприємницької діяльності, а також на продаж підакцизних товарів (тютюнові вироби, алкогольні напої тощо). Одержані у такий спосіб кошти надходили до фінансових фондів окупаційної влади.

У листопаді минулого року правоохоронці затримали підозрювану, наразі вона перебуває під вартою.

Справу розглядатимуть у Червонозаводському районному суді Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

administrator

Related Articles