Зеленський підписав закон про заборону феєрверків в Україні

Київ. 3 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що забороняє використання феєрверків (реєстр. №7438 Про внесення змін до деяких законів щодо використання та обігу піротехнічних виробів).

Як випливає з інформації на сайті Верховної Ради, Зеленський зі своїм підписом повернув документ до Верховної Ради 2 травня.

Як повідомлялося, Верховна Рада 11 квітня посилила продаж феєрверків, запровадила вікове обмеження для їх купівлі та заборонила будь-яке їх використання щодо тварин.

Закон забороняє використовувати і продавати (передавати) феєрверки (піротехнічні вироби, зокрема салюти і петарди, призначені для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3, F4.

Однак документ дозволяє продавати і використовувати феєрверки класу F1, які мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму (не більше ніж 60 дБ). Їх можна буде використовувати під час встановлених законом святкових і неробочих днів, днів міст та інших свят відповідно до рішення місцевої ради та на спортивних змаганнях.

Закон забороняє продаж (передання) феєрверків класу F1 особам, які не досягли шістнадцяти років.

Водночас заборона на використання піротехніки не поширюється на Збройні сили України, Національну поліцію та аварійно-рятувальні служби.

Крім того, на захищених об’єктах із 22:00 до 08:00 забороняються гучний спів і вигуки, використання звуковідтворювальної апаратури та інших джерел побутового шуму, використання піротехнічних виробів.

Згідно з чинним законодавством, до захищених об’єктів належать житлові будинки та прибудинкові території, лікувальні, санаторно-курортні заклади, будинки-інтернати, навчальні заклади, заклади культури, готелі та гуртожитки, розташовані в межах населених пунктів заклади громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, парки, сквери, зони відпочинку, розташовані на території мікрорайонів і груп житлових будинків.

administrator

Related Articles