Україна очікує від партнерів ефективних гарантій безпеки – Єрмак

Київ. 3 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Україна очікує, що її союзники запропонують ефективні гарантії безпеки, що стане першим етапом вступу країни до НАТО, написав у колонці для фінської газети Helsingin Sanomat глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

“Членство в НАТО – це головна мета України. НАТО є найсильнішим оборонним альянсом у світі. Ми вдячні генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу, який нещодавно в Києві сказав: “Майбутнє України – в НАТО”. Але спочатку ми маємо протидіяти агресії та дестабілізації Європи”, – написав він.

“Ми очікуємо, що наші союзники запропонують Україні ефективні гарантії безпеки, прописані в Київському безпековому договорі, який розробила наша група Расмуссена-Єрмака. Саме ці гарантії стануть першим етапом нашого вступу до НАТО”, – наголосив Єрмак.

Він привітав Фінляндію з тим, що вона стала членом Північноатлантичного союзу. “Це наочний приклад, який демонструє, що погрози Росії нічого не варті. Бо ворог змушений був змінити риторику і шукати виправдання після вступу Фінляндії до НАТО. І більше нічого не може вдіяти”, – зазначив глава Офісу президента.

Джерело https://t.me/ermaka2022/2559?fbclid=IwAR1za2Ul6MxMXmc_ty7fj__y4X5KbiHyqJERMYfGZT8dlnYs2oXSgrHYMes

administrator

Related Articles