Зеленський підписав закон, який звільняє аграріїв від сплати податків на заміновані, забруднені й окуповані землі

Київ. 3 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який звільняє аграріїв і власників земельних ділянок від сплати податків на заміновані, забруднені, окуповані землі та землі, на яких тривають бойові дії, повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства в середу.

Уточнюється, що йдеться про законопроєкт “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно” №7632.

Дія закону поширюється на земельні ділянки, розташовані на територіях, де тривають бойові дії або які є тимчасово окупованими, а також перебувають у консервації, або забруднені вибухонебезпечними предметами. Їхні власники й орендарі звільняються від мінімального податкового зобов’язання, єдиного податку 4-ї групи та плати за землю.

Закон набуде чинності наступного дня після його публікації.

Як зазначається в повідомленні, Мінагрополітики для прозорості застосування норм підписаного закону, а також з метою запобігання зловживанням пільгами, визначеними цим законом, має намір ініціювати окрему процедуру моніторингу використання таких земельних ділянок.

Джерела: https://minagro.gov.ua/news/prezident-ukrayini-pidpisav-zakon-yakij-zvilnyaye-agrariyiv-vid-splati-podatkiv-na-zaminovani-zabrudneni-ta-okupovani-zemli

administrator

Related Articles