Законопроєкт "Про службу в органах місцевого самоврядування" – важливий крок на шляху євроінтеграції України – Корнієнко

Київ. 3 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ухвалений парламентом законопроєкт “Про службу в органах місцевого самоврядування” є важливим кроком на шляху євроінтеграції України, вважає перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

“Це вагомий крок на шляху до кодексу публічної служби та для підвищення компетенцій службовців, і як результат – зростання якості надання публічних послуг у громадах. Проєкт важливий і для продовження реформи децентралізації, залучення молоді до професії, а також для євроінтеграції України”, – написав Корнієнко у фейсбуці.

Віцеспікер наголосив, що законопроєкт передбачає запровадження принципу політичної неупередженості, чітке розмежування посад службовців місцевого самоврядування та виборних посадових осіб, прозорість у доборі кандидатів і преміювання.

За його словами, крім посад службовців, передбачаються виборні посади працівників патронатної служби, органів місцевого самоврядування, які виконують функції з обслуговування.

Корнієнко також зазначив, що законопроєкт закладає засади служби в органах місцевого самоврядування та відповідає європейським принципам із цих питань.

“Роки плідної роботи наближають нас до нової якості публічної служби! Вдячні колегам, міжнародним партнерам, громадськості за відвертий діалог та співпрацю на цьому шляху!” – зазначив перший віцеспікер.

Як повідомлялося, Верховна Рада на пленарному засіданні у вівторок ухвалила в цілому законопроєкт про службу в органах місцевого самоврядування (№6504). Законопроєкт підтримали 263 народні депутати.

Джерело: https://www.facebook.com/100049403331405/posts/pfbid0NaURvhZ1ZZpRMjiczD2fCxZSuwF7Lya3U8Lhtv94jsiqNEtk4KXFQ5iVsyiWxPCZl/

administrator

Related Articles