Нафта посилила падіння, Brent – нижче $73 за барель уперше з кінця березня

Київ. 3 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Нафтові котирування посилили падіння ввечері в середу. Трейдери очікують підвищення відсоткових ставок у США і єврозоні та оцінюють дані про американські запаси нафти.

Липневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:32 кч подешевшали на $2,77 (3,68%) – до $72,55 за барель. Востаннє марка торгувалася нижче $73 за барель наприкінці березня.

Котирування ф’ючерсів на WTI на червень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на зазначений час знизилися на $2,79 (3,89%) – до $68,87 за барель.

Сьогодні завершиться дводенне засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США, його підсумки будуть оприлюднені о 21:00 кч. Більшість аналітиків схиляється до думки, що ФРС підвищить ключову процентну ставку на 25 базисних пунктів.

Європейський центральний банк (ЄЦБ) також, найімовірніше, посилить грошово-кредитну політику, зазначає Trading Economics. Підсумки його травневого засідання буде оприлюднено о 15:15 кч у четвер.

Тим часом комерційні запаси нафти в США минулого тижня зменшилися на 1,28 млн барелів – до 459,63 млн барелів, свідчать дані щотижневої доповіді міністерства енергетики країни. Товарні запаси бензину зросли на 1,74 млн барелів і становлять 222,88 млн барелів, дистилятів – зменшилися на 1,19 млн барелів, до 110,32 млн барелів.

Експерти, опитані S&P Global Commodity Insights, у середньому очікували, що резерви нафти в Штатах знизилися на 3,3 млн барелів, бензину і дистилятів – на 300 тис. і 1,5 млн барелів відповідно.

Голова фінансової компанії Pickering Energy Partners Ден Пікерінг в інтерв’ю CNBC заявив про свій оптимізм щодо нафтових котирувань, проте в найближчі декілька місяців очікує волатильності. “Фундаментальні показники хороші, настрої – тривожні”, – пояснив він.

administrator

Related Articles