"Агротрейд" у 2023р. посіє у Чернігівській області 200 га коноплі

Київ. 4 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Агрохолдинг “Агротрейд” у 2023 році вперше відведе під посів технічних конопель 200 га у Чернігівській області, повідомила аграрна група на фейсбук-сторінці.

“Для нас це новий досвід, до якого ми старанно готувалися. Їздили вчитися, опановували різні підходи, технології та рішення. Планували сіяти коноплі ще два роки тому, але вирішили не розпочинати нову культуру в кризовий рік, а далі в плани втрутилася війна”, – пояснили в агрохолдингу.

За інформацією аграрної групи, для виробництва технічних конопель довелося отримувати спеціальну ліцензію. Для посіву використовуватиметься насіння вітчизняної селекції. Протягом сезону буде проведено польові випробування різних систем гербіцидного захисту, для яких виділено 27 демо-ділянок.

“Агротрейд” має намір вирощувати технічну коноплю як на насіння, так і на переробку.

“Попередньо є плани реалізації і одного, і іншого, адже сьогодні в Європі розвинений ринок переробки самого волокна, багато підприємств зацікавлені у сировині, наприклад, для конопляної олії”, – наголосили в агрохолдингу.

Збір першого врожаю конопель заплановано на кінець серпня.

За результатами проведених демо-випробувань агрохолдинг має намір масштабувати конопляний напрям, оскільки впевнений у конкурентності цієї галузі після перемоги.

Як повідомлялося, “Агротрейд” у 2023 році планує відвести під кукурудзу 6,7 тис. га площ, соняшник – 13 тис. га, гірчицю – 2,8 тис. га. Посів планують завершити 15 травня.

ДК “Агротрейд” – вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання та торгівля сільгосппродукцією). Обробляє понад 70 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури: соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя та ріпак. Має власну мережу елеваторів із потужністю одноразового зберігання 570 тис. тонн.

Група також виробляє гібриди насіння кукурудзи та соняшнику, ячменю, озимої пшениці. На базі насінницького господарства “Колос” (Харківська обл.) у 2014 році було збудовано насіннєвий завод потужністю 20 тис. тонн насіння на рік. 2018 року “Агротрейд” вивів на ринок власну марку Agroseeds.

Засновник та генеральний директор “Агротрейду” – Всеволод Кожем’яко.

Джерело: https://www.facebook.com/agrotrade.group.kharkiv/posts/1100967360837268.

administrator

Related Articles