Airbus зафіксував 2-відсоткове зниження виторгу в I кв., але показник перевищив прогноз

Амстердам. 4 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Європейська аерокосмічна корпорація Airbus SE зафіксувала 2-відсоткове зниження виторгу в першому кварталі 2023 року, проте показник перевершив прогнози ринку.

Як ідеться у пресрелізі Airbus, виторг у січні-березні становив 11,76 млрд євро порівняно з 12 млрд євро за аналогічний період попереднього року. Консенсус-прогноз експертів, зібраний самою компанією, передбачав виторг на рівні 11,37 млрд євро.

Чистий прибуток Airbus у минулому кварталі впав до 466 млн євро із 1,22 млрд євро роком раніше. Скоригована EBIT – ключовий показник діяльності компанії – скоротився до 773 млн євро з 1,26 млрд євро.

Аналітики в середньому очікували, що чистий прибуток Airbus становитиме 528 млн євро, скоригована EBIT – 736 млн євро.

Виторг у сегменті комерційних літаків зменшився на 5%, до 8,11 млрд євро, у підрозділі з випуску вертольотів – зріс на 26%, до 1,6 млрд євро. Дохід компанії в оборонно-космічному сегменті знизився на 6%, до 2,3 млрд євро.

У минулому кварталі Airbus поставила 127 комерційних літаків 54 клієнтам. За даними на 31 березня, її портфель включав замовлення на 7,254 тис. комерційних літаків.

Компанія, як і раніше, розраховує досягти мети постачання 720 літаків клієнтам цього року.

“Ми, як і раніше, перебуваємо в складному операційному середовищі, що пов’язано, зокрема, зі збереженням проблем у ланцюжках поставок”, – заявив гендиректор Airbus Гійом Форі.

Компанія зберегла прогноз скоригованої EBIT на цей рік на рівні 6 млрд євро.

Акції Airbus подешевшали на 0,8% за підсумками торгів у середу. З початку поточного року їхня вартість зросла на 12%.

administrator

Related Articles