Лісові пожежі вирують на заході Канади, влада закликала евакуюватися 30 тис. осіб

Брюссель. 8 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Канадська влада звернулася до 30 тис. жителів провінції Альберта на заході країни із закликом залишити свої домівки через сильні лісові пожежі, що не вщухають у цьому регіоні, повідомили західні ЗМІ.

Напередодні пожежні служби зафіксували понад 100 осередків загоряння в регіоні. На провінцію Альберта при цьому припадає понад два десятки пожеж, поширення яких поки що не вдається взяти під контроль.

Прем’єр провінції Даніель Сміт у суботу назвала ситуацію безпрецедентною і запровадила в Альберті режим надзвичайної ситуації.

Однак зливові дощі дали змогу пожежникам напередодні пробитися в райони на півдні провінції, які раніше були недоступні через пожежі. Водночас на півночі Альберти становище залишається дуже складним.

В екстрених службах ще не можуть підрахувати розмір шкоди від стихійного лиха.

У сусідній з Альбертою провінції Британська Колумбія також зареєстрували дві пожежі, поширення яких поки що не змогли зупинити.

ЗМІ нагадують, що за останні роки західна Канада неодноразово стикалася з погодними катаклізмами. У 2016 і 2021 рр. регіон пережив найсильніші лісові пожежі.

administrator

Related Articles