Тоннаж "зернового коридору" минулого тижня скоротився на 10%

Київ. 9 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Україна експортувала через морські порти Одеської області на 40-й тиждень роботи “зернового коридору”, з 1 до 7 травня, 404 тис. тонн агропродукції – на 10% менше, ніж тижнем раніше, повідомив Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ).

“На жаль, нинішній антирекорд мінімальних відвантажень тижня оновився через постійне блокування повноцінної роботи “зернового коридору”, – зазначив УКАБ, уточнивши, що менше було лише в перші три тижні роботи коридору.

За його даними, кількість завантажених кораблів залишилася на рівні попереднього тижня – 11 одиниць, проте вони ще не пройшли необхідної інспекції для продовження руху до клієнтів.

Як уточнює УКАБ, у структурі експорту української сільгосппродукції на 40-му тижні найбільші частки припали на пшеницю (41%) і кукурудзу (40%), ще 13% – на соняшникову олію (13%).

Українську продукцію відправили до Європи (Іспанія та Нідерланди) – 216 тис. тонн, країн Азії (Бангладеш, Китай і Туреччина) – 139 тис. тонн та Африки (Туніс і Марокко) – 49 тис. тонн.

Загалом від початку роботи “зернового коридору” з 1 серпня 2022 року до 7 травня 2023 року вдалося експортувати 29,7 млн тонн агропродукції, нагадав УКАБ, що виводить на середній обсяг відправлення на тиждень 742,5 тис. тонн.

administrator

Related Articles