Порт "Ізмаїл" за 4 міс. виконав річний план перевалювання вантажів за рахунок с/г товарів

Київ. 9 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Морський порт Ізмаїл на 9 травня виконав річний план із вантажопереробки обсягом 6,187 млн тонн, це рекордні за всю історію існування порту показники, повідомив глава ДП “Адміністрація морських портів України” (АМПУ) Юрій Литвин.

“На першій позиції у номенклатурі вантажів морського порту “Ізмаїл” за обсягами перевантаження – хлібні вантажі, на другій – інша агропродукція (олія, шрот, соняшник), на третій – котуни”, – повідомило відомство у фейсбуці.

За його даними, найбільші обсяги з обробки вантажів продемонстрували ДП “Ізмаїльський морський торговельний порт” (2,656 млн тонн), ПрАТ “Дунайсудноремонт” (1,289 млн тонн), ПрАТ “ІРП “Дунайсудносервіс” (805,0 тис. тонн).

Потужності порту з експорту агропродукції збільшилися завдяки введенню в дію причалів для вантажних операцій із зерновими та рослинною олією новими операторами терміналів – ВАТ “Дунайсудносервіс”, ПРАТ “Дунайсудноремонт”, ПРАТ “ІЦКК”, а також за рахунок будівництва нового термінала ТОВ СП “Нібулон”, додало АМПУ.

“Збільшенню пропускної спроможності морського порту “Ізмаїл”, який сьогодні обробляє суттєву частку українського експорту, сприяло відновлення судноплавства у гирлі Бистре, збільшення акваторії МП “Ізмаїл”, та проведенні днопоглиблювальних робіт в акваторії порту”, – повідомив Литвин.

Він наголосив, що Дунайський кластер – це ключовий альтернативний шлях експортно-імпортної логістики, який є пріоритетним для подальшого розвитку для АМПУ.

Як повідомлялося, минулого року перевалювання в порту “Ізмаїл” збільшилося до 8,89 млн тонн з 4 млн тонн роком раніше.

Обсяг перевалювання вантажів у Дунайських портах до кінця поточного року може збільшитися до 20 млн тонн проти 16 млн тонн вантажів торік, що втричі більше за довоєнний рівень, спрогнозував наприкінці квітня віцепрем’єр – глава Мінвідновлення Олександр Кубраков. З них 16-17 млн тонн – це агропродукція.

Джерело: https://www.facebook.com/uspa.gov.ua

administrator

Related Articles