Уряд схвалив законопроєкт про розвиток Чорнобильської зони відчуження

Київ. 29 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи”, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

“Схвалення цього документа, це перший крок до реалізації концепції щодо перетворення Зони відчуження на Зону відродження. Важливо створити усі необхідні умови, щоб після Перемоги України, наші міжнародні партнери, інвестори та громадськість були впевнені у прозорому та безперешкодному розвитку цієї унікальної Зони”, – наводить слова міністра екології Руслана Стрільця пресслужба в телеграмі.

Документ вносить зміни до шести законів України, згідно з якими зону відчуження перетворюють на науковий майданчик для проведення досліджень, спрощують правила відвідування її туристами та запроваджують прозорі правила ведення господарської діяльності.

За інформацією Міндовкілля, законопроєкт також документально закріплює умови для розвитку Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, зокрема визначено джерела фінансування його розбудови, протипожежного захисту та проведення наукових досліджень.

Джерело: https://t.me/mindovkillia/1039

administrator

Related Articles