Видавництво Bloomsbury збільшило річний виторг на 15% завдяки попиту на фентезі

Лондон. 31 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Британський видавничий дім Bloomsbury Publishing, відомий публікацією книжок про Гаррі Поттера, зафіксував рекордний скоригований доподатковий прибуток і виторг минулого фінансового року завдяки активному попиту на різну літературу, особливо в жанрі фентезі.

Як ідеться в пресрелізі компанії, її доподатковий прибуток без урахування одноразових чинників у минулому фінроці, що завершився 28 лютого, збільшився на 16% і становив 31,1 млн фунтів стерлінгів ($38,44 млн).

Виторг зріс на 15%, до 264,1 млн фунтів. На продаж за межами Великої Британії припали рекордні 73% сукупного виторгу, головним ринком стали США.

“У складні економічні часи читачі знижують витрати на дорожчі види розваг і звертаються до книжок”, – сказав голова видавництва та його засновник Найджел Ньютон.

Особливий попит мають книжки американської письменниці Сари Маас, яка написала цикли романів “Скляний трон”, “Королівство шипів і троянд” і “Місто півмісяця”. За минулий фінрік продаж її книг зріс на 51%. Bloomsbury видало всі 15 романів письменниці і володіє правами ще на 7 книг.

Акції Bloomsbury дорожчають на 1,6% під час торгів у середу.

administrator

Related Articles