Китайський ЦБ обіцяє нарощувати підтримку економіки

Пекін. 27 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) пообіцяв надавати “потужнішу підтримку” економіці КНР, зазначивши, що вона стикається з серйозними зовнішніми проблемами й ослабленням внутрішнього попиту.

Китайський ЦБ має намір зробити грошово-кредитну політику “точною і рішучою”, щоб сприяти зростанню попиту в економіці та підвищенню довіри, йдеться в заяві, оприлюдненій за підсумками засідання НБК, що відбулося в середу.

Центробанк має намір фокусуватися на реалізації кроків щодо пом’якшення грошово-кредитної політики, оголошених раніше, а також вживати заходів для підтримки достатнього рівня ліквідності у фінансовій системі та стійких темпів зростання обсягів кредитування, наводить його заяву Market Watch.

Раніше цього місяця НБК знизив норматив обов’язкових резервів для банків вдруге з початку 2023 року, розраховуючи, що це вивільнить більше ліквідності у фінансовій системі. Середня норма резервування в банківському секторі КНР наразі становить 7,4%.

Китайський ЦБ також заявив у середу, що орієнтуватиме банки на зниження ставок за кредитами компаніям і приватним особам. Він обіцяє нарощувати зусилля для стимулювання приватних інвестицій і стабілізації інфляції.

Крім того, НБК має намір вжити заходів для підтримки ринку нерухомості, що може передбачати зниження ставок за іпотекою і початкових платежів для позичальників.

Центробанк також повторив, що націлений на підтримку стабільного юаня.

administrator

Related Articles