Колишній CEO Puma Бйорн Гульден очолить adidas

Берлін. 8 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Колишній головний виконавчий директор Puma SE Бйорн Гульден очолить аdidas AG з 1 січня 2023 року, йдеться у повідомленні другого за величиною виробника спортивних товарів у світі.

Чинний CEO adidas Каспер Рорстед, який керує компанією з 2016 року, залишить свою посаду в п’ятницю, і до кінця року його тимчасово заміщатиме фінансовий директор Харм Ольмейєр.

Завданням Гульдена буде вивести adidas із кризи, останнім етапом якої стало розірвання партнерської угоди із американським музикантом Каньє Вестом через його суперечливі висловлювання у твіттері. Adidas припинить виробництво товарів лінійки Yeezy, створеної в колаборації з Вестом, що знизить чистий прибуток компанії у 2022 році приблизно на 250 млн євро.

Зазначається, що Гульден вже працював у Adidas на посаді старшого віце-президента з 1992до 1999 рік. Крім того, він якийсь час очолював датську ювелірну компанію Pandora.

Акції adidas дорожчають на 1,5% на торгах у вівторок. З початку поточного року капіталізація компанії впала на 54%, до 20,8 млрд євро.

administrator

Related Articles