Міжнародна конференція про допомогу Україні взимку відбудеться у Парижі 13 грудня – Єлисейський палац

(розширена)

Київ. 1 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови у вівторок з українським президентом Володимиром Зеленським погодив проведення 13 грудня в Парижі міжнародної конференції про допомогу Україні майбутньої зими, повідомив у вівторок Єлисейський палац.

"Президент республіки також висловив рішучість допомогти Україні вистояти з наближенням зими, тоді як російські атаки значно пошкодили інфраструктуру електро- й водопостачання в країні. Він зазначив, що Франція посилить свою підтримку в цьому та візьме участь у міжнародній мобілізації (допомозі). Два президенти домовилися організувати 13 грудня у Парижі міжнародну конференцію на підтримку громадянської стійкості країни протягом зимового періоду", – йдеться у комюніке президентської канцелярії.

Зазначається, що для цього "найближчим часом розпочнеться підготовча робота з іншими партнерами України".

Крім того, Макрон і Зеленський також узгодили питання щодо організації двосторонньої конференції, спрямованої на допомогу Україні з боку французьких компаній, яка відбудеться 12 грудня.

"Два президенти обговорили про припинення РФ виконання угоди про експорт українського зерна морським коридором. Глава держави засудив одностороннє рішення Росії, яке вкотре завдає шкоди світовій продовольчій безпеці", – повідомляє Єлисейський палац.

Також лідери обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС, де тиск російської армії на український персонал іще більше ставить під загрозу безпеку станції.

"Щодо неправдивих тверджень Росії про підготовку "брудної бомби", президент республіки привітав взірцеву прозорість України, яка негайно дозволила прибути на місце місії МАГАТЕ, щоб продемонструвати, що Україна повністю дотримується своєї угоди про гарантії та зняття необґрунтованих звинувачень", – ідеться в документі.

administrator

Related Articles